13 Μάρτιος 2014, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τίμησε τη γυναίκα

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τίμησε τη γυναίκα

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», τίμησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Γυναίκα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στην αίθουσα του.

Μ’ ένα τριαντάφυλλο και ένα σελιδοδείκτη υποδέχτηκαν τους καλεσμένους και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Σοφία Σαββίδου, παρουσίασε το νέο Δ.Σ που προέκυψε από της εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου 2014 και έκανε μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

«Οι γυναίκες στις 8 Μάρτη δε γιορτάζουν, αλλά αγωνίζονται για ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής. Για εμάς κάθε ημέρα του Χρόνου είναι η Ημέρα της Γυναίκας και όχι μόνο μία ημέρα. Μάλιστα στον 21ο αιώνα που ζούμε, ο ρόλος της είναι ακόμα περισσότερο σύνθετος, σημαντικός και αποφασιστικός.

Τα εμπόδια είναι πολλά για να φέρουν οι γυναίκες σε πέρας όλες τις δουλειές τους. Η αβεβαιότητα μας πνίγει, το αύριο είναι αμφίβολο, το χθες φαίνεται σαν να μην υπάρχει και εμείς οι γυναίκες στεκόμαστε πάντα στέρεες, ψηλά σαν τον ήλιο που οπωσδήποτε κάθε πρωί θα ανατείλει.» Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους, άνδρες και γυναίκες «καλή δύναμη στον καθημερινό, ατομικό αλλά και συλλογικό αγώνα της ζωής».

Ακολούθησε θεατρικό «η Γυναίκα’ς σον Πόντο», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, με τη συμμετοχή πέντε Γενιών Ποντίων Γυναικών, σε κείμενα του κ. Κυρ. Σαχανίδη (Συγγραφέας & Ποιητής της Ποντιακής Διαλέκτου).

Η κάθε μια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο μίλησε για αναμνήσεις, συναισθήματα, αξίες, αλλά και για την προοπτική τους για το μέλλον. Τιμήθηκαν 25 Γυναίκες του Συλλόγου που είναι Εθελόντριες στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών Μυελού των Οστών έτοιμες να «χαρίσουν ζωή» εύκολα και ανώδυνα σε κάποιον ασθενή που παλεύει για την ίδια του τη ζωή.

Τιμητική Διάκριση και στη Σάρα Γανωτή, ηθοποιό & σεναριογράφο, που προβάλλει πάντα την Ποντιακή καταγωγή της. Ενθουσιασμένη η Σάρα παρακολούθησε όλη την εκδήλωση, χόρεψε, συνομίλησε με τα μέλη και ευχαρίστησε το Δ.Σ για την πρόσκληση και τη διάκριση.

Έκπληξη επιφύλαξαν οι Γυναίκες του Συλλόγου στην Πρόεδρο κ.Σοφία Σαββίδου τιμώντας την για τη ανιδιοτελή προσφορά της στην κοινωνία, όπως τόνισε η κ. Άννα Σιδηροπούλου.

Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, περίπου 100 άτομα, παρουσίασαν χορούς του Πόντου κερδίζοντας το χειροκρότημα και το χορό «Σέρρα».

Η Πρόεδρος, ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να έχουν υγεία, δύναμη και αξιοπρέπεια για να μπορούν να συνεχίζουν τους αγώνες τους.

Όλοι οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με τους Σταύρο Σαββίδη, Νίκο Κουλαξουζίδη, Δημήτρη Τσούλφα, Γ.Δασκουλίδη, Σ.Ηλιάδη, Ν.Ιωαννίδη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ευχή να διοργανώνει πάντα ο Σύλλογος τέτοιες ωραίες και αξιόλογες βραδιές.

Φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου...

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας "Ο Φάρος"
Δείτε τα στοιχεία του συλλόγου 

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr 

Gallery