29 Ιούνιος 2019, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2019, 20:07

Χάλκινο μετάλλιο η Χατζηλιάδου στο Μινσκ

  • Χάλκινο μετάλλιο η Χατζηλιάδου στο Μινσκ
    Η Έλενα Χατζηλιάδου στον αγώνα της με την Γκονζάλεθ (φωτ.: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή)

Η Ελλάδα κατέκτησε σήμερα το ένατο μετάλλιό της, μία ημέρα πριν από το φινάλε των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μίνσκ. Η πρωταθλήτρια του καράτε στην κατηγορία +68κ από την Κατερίνη, η Ελένη Χατζηλιάδου, κέρδισε το χάλκινο με συγκλονιστική προσπάθεια λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Επικράτησε της Αντούνοβιτς (Σουηδία) 5-0, της Φερακούτι (Ιταλία) 1-0 και έφερε ισοπαλία 0-0 με την Κέιτανεν (Φινλανδία).

Στα ημιτελικά έπαιξε με την Παλάθιο Γκονζάλεθ από την Ισπανία, με 3-1 στα σημεία, και έχασε την ευκαιρία πρόκρισής της στον τελικό. Εξασφάλισε ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο, αλλά, όπως και οι περισσότεροι θεατές, έτσι και η ίδια εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα της στα ημιτελικά. «Δεν υπήρξαν δίκαιοι μαζί μας, τί άλλο να πω, δεν αλλάζει τώρα τίποτα» δήλωσε ο προπονητής και πατέρας της Μάξιμος Χατζηλιάδης.

Με το μετάλλιο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, η Ελλάδα ισοφάρισε τον αριθμό μεταλλίων της διοργάνωσης στο Μπακού, πριν από τέσσερα χρόνια, με τη διαφορά ότι φέτος η χώρα μας μετρά ήδη τρία χρυσά έναντι ενός τότε.