29 Ιούνιος 2019, 20:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2019, 19:43

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ: Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρώτο δρομολόγιο

  • Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαύριο-Τσεσμέ: Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρώτο δρομολόγιο
    (Φωτ.: aegeanseaways.com)

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ αμακοίνωσε την έναρξη της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ της Κρήνης (Τσεσμέ) στην Τουρκία και του Λαυρίου. Η πρώτη άφιξη στο λιμάνι Λαυρίου έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, το πρωί, με αναχώρηση για Τουρκία το βράδυ της ίδιας μέρας.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέρα παρά μέρα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή), τις ίδιες ώρες, από την τουρκική εταιρεία Aegean Seaways (www.aegeanseaways.com), που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Stefmar ltd (www.stefmar.gr).

Η θαλάσσια διασύνδεση των δύο χωρών και δύο ηπείρων γίνεται πραγματικότητα, γεφυρώνοντας τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης και φιλίας των δύο λαών, ένα βήμα προσέγγισης της Ευρώπης με την Ασία, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου.

Το λιμάνι του Λαυρίου αναβαθμίζεται και επιχειρησιακά με έντονη τη διεθνή του διάσταση, κάτι που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για ταχύτερους και μονιμότερους ρυθμούς ανάπτυξης, προς όφελος της τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.