29 Ιούνιος 2019, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2019, 14:31

Έγινε η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου

  • Έγινε η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου
    (Φωτ.: EPA / Dylan Coker)

Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία έχει από σήμερα και επισήμως τον νέο της Αρχιεπίσκοπο. Η ενθρόνιση του Σεβασμιότατου κ. Μακαρίου έγινε στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού στο Σίδνεϊ, παρουσία του υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, συνοδευόμενος από τον γενικό Πρόξενο Χρήστο Καρρά.

Στην τελετή παρέστησαν πολλά επίσημα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian.

Επίσης, παρών ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης David Coleman, καθώς επίσης πλήθος ιεραρχών, μεταξύ των οποίων ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ και θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στην ομιλία του, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιθυμία του είναι να βρίσκεται σε εν Χριστω αγαπητική κοινωνία με όλους. «Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ότι είμαι και ότι έχω», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δική του ομιλία στον Μητροπολιτικό Ναό, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκοιμήθη ένας ποιητής Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριστός Χρυσόστομος, που με είχε τιμήσει με τη προσωπική του φιλία, και σήμερα τον διαδέχεται ένας φιλόσοφος Αρχιεπίσκοπος από την Κρήτη, φίλος από τα παλιά, που τον διακρίνει ο ρεαλισμός και ο δυναμισμός. Μία εξαιρετική επιλογή που αξίζει για τον θαυμάσιο ελληνισμό της Αυστραλίας.

»Μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ολόθερμες ευχές για επιτυχία του έργου του νέου Αρχιεπισκόπου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη στιγμή της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού της Αυστραλίας. Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε οτιδήποτε της ζητηθεί, θα συμπαρασταθεί στο έργο Σας».