28 Ιούνιος 2019, 23:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2019, 23:45

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για Βολικάκη στους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ

  • Ποδηλασία πίστας: Κυπελλούχος κόσμου ο Βολικάκης στο όμνιουμ
    Ο Χρήστος Βολικάκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας Γ.)

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο, μέσα σε 24 ώρες, κρέμασε στο λαιμό του ο Χρήστος Βολικάκης, μετά το θρίαμβό του και στον αγώνα πόντων της ποδηλασίας στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.  Μετά το σκρατς, ο 31χρονος πρωταθλητής κυριάρχησε και στον αγώνα πόντων με 45 βαθμούς, έναντι 38 του Ολλανδού Γιάν Βίλεμ. Στην 3η θέση και στο χάλκινο μετάλλιο έμεινε ο Ρώσος Μουχομεντιάροφ.

«Χάλκινος» ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι
Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια, προκειμένου το ελληνικό τζούντο να επιστρέψει στον πίνακα των μεταλλίων ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18. Στη διοργάνωση που φιλοξενείται για δεύτερη και προτελευταία ημέρα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας  ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία των -66 κιλών. Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τον Τσουτλασβίλι μέσα στο 2019, αφού εκτός από την πρωτιά (πρωταθλητής Ελλάδας στους U21) στη Λάρισα, κατετάγη τρίτος και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 που έγινε τον περασμένο μήνα επίσης στην Πολωνία (Μπιέλσκο Μπιάλα).

Μπαλαμπανασβίλι και Τσουμήτας είχαν κατακτήσει τα τελευταία (χρονικά) μετάλλια για το ελληνικό τζούντο το 2015 στη Σόφια, ενώ συνολικά στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U17/U18 η χώρα μας έφτασε πλέον τα 11.