29 Ιούνιος 2019, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2019, 19:00

Αισχύλεια 2019 και με παράσταση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Αισχύλεια 2019 και με παράσταση για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / Φεστιβάλ Αισχύλεια / Aeschylia Festival)

Με βασικό σύνθημα «Επειδή ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής» επιστρέφουν φέτος τα Αισχύλεια, τα οποία συμπληρώνουν αισίως τα 45 χρόνια. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ σήμα κατατεθέν, το οποίο έχει διακριθεί ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Έτσι από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου οι μέρες θα γεμίσουν με μουσική, χορό, θέατρο και κινηματογράφο.

Στο επίκεντρο είναι το Παλαιό Ελαιουργείο με φόντο την παραλία της πόλης.

«Τα Αισχύλεια από το 1975 λειτουργούν ως ένα είδος υπουργείου Εξωτερικών της πόλης απέναντι στην υπόλοιπη Αττική, καθώς υπενθυμίζουν ότι πέραν της Ελευσίνας της άναρχης βιομηχανικής ανάπτυξης υπάρχει και η Ελευσίνα του πολιτισμού», σχολίασε ο δήμαρχος Γιώργος Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 25 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με τη συναυλία «Πάμε κάπου… με τη Λίνα Νικολακοπούλου». Βασική ερμηνεύτρια θα είναι η Αργυρώ Καπαρού.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει και η παράσταση σύγχρονου χορού Γενοκτονία του Παύλου Κουρτίδη (20/9), η οποία εντάσσεται στα Αισχύλεια με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο χορογράφος μίλησε για την ιδιαίτερη παράσταση που θα δει το κοινό, η οποία, όπως τόνισε, δεν αφορά μόνο τους Πόντιους αλλά όλη την ανθρωπότητα. «Θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο έγινε όλο αυτό που έγινε. Είναι ένας ύμνος για όλη την ανθρωπότητα», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Μουσικά φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συναντάμε τον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ελεονώρα Ζουγανέλη, ενώ ανάμεσα στις παραστάσεις που αναμένεται να τραβήξουν την προσοχή του κοινού είναι έργα από τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως τα: Ορέστεια, Ικέτιδες, Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Εκκλησιάζουσες.

  • Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.