13 Μάρτιος 2014, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Τραγωδία από κατάρρευση κτιρίων στην Νέα Υόρκη. Ένας Έλληνας αγνοούμενος

  • Τραγωδία από κατάρρευση κτιρίων στην Νέα Υόρκη. Ένας Έλληνας αγνοούμενος

Σαν χάρτινοι πύργοι κατέρρευσαν δύο κτίρια στη Νέα Υόρκη σκορπίζοντας τον θάνατο. Αγνοούμενος ένας Έλληνας.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από την έκρηξη, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σοβαρά τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Εννέα ακόμη ένοικοι των κτηρίων εξακολουθούν να αγνοούνται, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ένας Έλληνας, ο 44χρονος Αντρέας Παναγόπουλος.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», ανέφερε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο, είπε ότι 250 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους, μία τεράστια έκρηξη ακούστηκε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 09:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος), ξέσπασε η πυρκαγιά.

«Υπάρχει μεγάλο άγχος, αλλά αρκεί να πούμε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται», είπε ο ντε Μπλάζιο.

Ωστόσο, αξιωματούχος δήλωσε στους New York Times ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Πηγή: sigmalive.com