27 Ιούνιος 2019, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2019, 18:01

Παγώνει η αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού

  • Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια, περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την αναστολή της αύξησης των διοδίων στην Αττική Οδό μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου της σύμβασης παραχώρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η σχετική διάταξη που υπογράφεται από τον Χρήστο Σπίρτζη περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.

Το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία οφείλει να λαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα «ενάντια σε κάθε απόπειρα να πληγούν τα συμφέροντα των πολιτών».

Κάνει δε λόγο για μονομερείς, αιφνιδιαστικές και καταχρηστικές ενέργειες, αλλά και για καιροσκοπισμούς ιδιωτικών συμφερόντων που αποπειρώνται να πλήξουν το δημόσιο συμφέρον εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο.

Πριν από λίγες ημέρες η Αττικής Οδός ΑΕ ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα αναπροσαρμόζονταν οι τιμές των διοδίων, ενώ μια νέα αύξηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, ο έλεγχος των οικονομικών παραμέτρων της σύμβασης είναι ανοιχτός, και συνεπώς «κάποιοι προσπαθούν να προκαταβάλουν τα αποτελέσματά του», καθώς από τον έλεγχο θα προκύψει ο χρόνος απόσβεσης του έργου, «δηλαδή η πραγματική διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης και ο χρόνος λήξης της, και συνεπώς το πότε θα επιστρέψει η Αττικής Οδός στο Δημόσιο».