27 Ιούνιος 2019, 15:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2019, 14:09

Μυτιλήνη: Ποινή 20 ετών σε 70χρονο για το βιασμό και την κακοποίηση ανηλίκων

  • Ξανά στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί ο καταδικασμένος για παιδεραστία Σειραγάκης
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Για ασέλγεια και βιασμό ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου ένας 70χρονος από χωριό της Λέσβου. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 20 ετών χωρίς αναστολή και χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και έτσι ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2015 και οι λεπτομέρειες που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα προκάλεσαν αποτροπιασμό στο ακροατήριο.

Παρά τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του 70χρονου, εκείνος θεωρείται ότι δρούσε ανενόχλητος για αρκετά μεγάλο διάστημα. Μάλιστα, στη δίκη επικαλέστηκε και την ιδιότητα του αθλητικού παράγοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει εκπαιδεύσει αθλητικά εκατοντάδες παιδιά.

Η δίκη αφορούσε τρία ανήλικα παιδιά ο βιολογικός πατέρας των οποίων είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ήταν απών. Έτσι η μητέρα μετακόμισε κοντά στο σπίτι του 70χρονου και σταδιακά αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση. Η μητέρα απουσίαζε συχνά στο εξωτερικό, και γι’αυτό τα παιδιά έμεναν στο σπίτι του ηλικιωμένου, ο οποίος, μάλιστα, τα έπαιρνε μαζί του σε ταξίδια στο εξωτερικό με την άδειά της. Οι καταγγελίες για την κακοποίηση έγιναν από τρίτους και όχι από τη μητέρα, η οποία κατάθεσε στο δικαστήριο ότι «κάτι της είχαν πει τα παιδιά».

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία, ο 70χρονος, όχι μόνο τα κακοποιούσε σεξουαλικά, αλλά και τα απειλούσε με ασιτία και με την Πρόνοια η οποία υποτίθεται ότι θα τα έπαιρνε μακριά και δεν θα ξανάβλεπαν τη μητέρα τους. Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας ότι είναι πονόψυχος, γι’ αυτό και ανέλαβε την ευθύνη των τριών ανηλίκων.