27 Ιούνιος 2019, 23:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2019, 21:48

Σοκ με το βίντεο του μωρού που βρέθηκε κλεισμένο σε πλαστική σακούλα στις ΗΠΑ

  • Σοκ με το βίντεο του μωρού που βρέθηκε κλεισμένο σε πλαστική σακούλα στις ΗΠΑ
    (Εικόνα από το επίμαχο βίντεο)

Η αστυνομία της πολιτείας της Τζόρτζιας, στον αμερικανικό Νότο, έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την εύρεση εγκαταλελειμμένου βρέφους μέσα σε κλειστή πλαστική σακούλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί η μητέρα του. Το βίντεο, που περιέχει πλάνα από τη μίνι κάμερα στη στολή του ενός από τους αστυνομικούς που επενέβησαν, προκάλεσε έντονες τις συναισθηματικές αντιδράσεις χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καταγράφει τον εντοπισμό του νεογέννητου κοριτσιού, σε μικρή απόσταση από το δρόμο, τη νύχτα της 6ης προς 7η Ιουνίου. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κάποιον που είπε πως άκουσε κλάματα μωρού σε περιοχή με βλάστηση.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Φορσάιθ «συνεχίζει την έρευνα» που διενεργεί για το βρέφος, το οποίο οι αστυνομικοί ονόμασαν Ίντια, όπως γνωστοποιήθηκε μέσω Twitter. «Δημοσιεύοντας το βίντεο της ανακάλυψης της Ίντια ελπίζουμε να λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες και να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα», εξηγεί η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας πως το κοριτσάκι τα πάει πολύ καλά αφού το ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Στο βίντεο ακούει κανείς τον έναν αστυνομικό που προσπαθεί να ησυχάσει το μωρό καθώς κόβει και αφαιρεί την πλαστική σακούλα, επαναλαμβάνοντας «πόσο όμορφη είσαι καρδούλα μου» και «πόσο λυπάμαι», πριν το παραδώσει σε νοσοκόμους που φθάνουν για να το παραλάβουν τυλιγμένο σε μια κουβέρτα.

Από τις 6 Ιουνίου οι Αρχές αναζητούν τη μητέρα του μωρού κι απευθύνουν μέσω Twitter το ερώτημα αν κάποιος είδε πρόσφατα κάποια, ιδίως νεαρή, «στην τελική φάση της εγκυμοσύνης». Εκατοντάδες χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έχουν μοιραστεί το βίντεο, προσθέτοντας την ετικέτα #BabyIndia για να συμβάλουν στην προσπάθεια ανεύρεσης της μητέρας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.