26 Ιούνιος 2019, 23:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 23:30

Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση κατηγορεί ΗΠΑ, Κολομβία και Χιλή ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

  • Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση κατηγορεί ΗΠΑ, Κολομβία και Χιλή ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Gutierrez)

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέτρεψε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες. «Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πραξικόπημα επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα του πραξικοπήματος. «Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! [...] Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.

Επίσης, ο υπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.