26 Ιούνιος 2019, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 20:04

Φυλακές Κορυδαλλού: Εργαλεία, μηχανές καφέ και… τραπέζια πόκερ στα ευρήματα των ΕΚΑΜ

  • Τι βρέθηκε μετά την έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού (φωτο)
    Αστυνομικές δυνάμεις έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Εργαλεία κάθε είδους, μηχανές εσπρέσο, ακόμη και δύο τραπέζια του πόκερ με όλα τα παερλκόμενά τους είναι μερικά από τα ευρήματα από την έφοδο των ανδρών των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μετά την άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενους.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει ότι:

«Κατά τη χθεσινή έφοδο των ανδρών των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων της Β’ και Ε’ Πτέρυγας, βρέθηκαν δύο τραπέζια του πόκερ με όλα τα παρελκόμενά τους και τα αξεσουάρ, μηχανές εσπρέσο καφέ, τρυπάνια χειρός, πένσες, κατσαβίδια και κάθε είδους εργαλεία, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των room service ακριβών ξενοδοχείων. Επίσης, βρέθηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, κτλ».

Ακόμη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στη φυλακή από τη σύγκρουση μεταξύ των κρατουμένων, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «αλληλοσφάζονταν», αλλά και από τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι.

Η Ομοσπονδία προσθέτει επίσης ότι «οι κεντρικές κιγκλίδες και οι κεντρικές θύρες των πτερύγων σχεδόν γκρεμίστηκαν, ενώ άλλες ξεβιδώθηκαν από κρατούμενους από τα ‘ιδιωτικά συνεργεία’ και με εργαλεία που έχουν κρατούμενοι σε πτέρυγες, έγιναν εκτεταμένες ζημιές και φθορές εντός και εκτός των ακτινών».