28 Ιούνιος 2019, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2019, 10:18

Δροσιστική ρυζοσαλάτα με λαχανικά

  • Δροσιστική ρυζοσαλάτα με λαχανικά
    (Φωτ.: argiro.gr)

Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και γιαούρτι. Ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα με πολλά λαχανικά και μυρωδικά, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

 

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ. ρύζι καστανό
  • 1 τρυφερό αγγούρι (χωρίς σπόρους)
  • 2 χρωματιστές πιπεριές (χωρίς σπόρους και μεμβράνες)
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 φινόκιο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλ. καλαμπόκι

για τη σος

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι 2%
  • αλάτι κατά βούληση
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε μπόλικο νερό και προσθέτουμε το ρύζι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, περίπου 30΄.
  2. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, να κρυώσει και να φύγει το άμυλο. Στραγγίζουμε καλά, το βάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τη σαλάτα.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αγγούρι κομμένο σε καρέ, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές κομμένες σε καρέ ή φέτες, το φινόκιο σε φέτες, το αβοκάντο, και τέλος το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε.
  4. Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με τη σος και πασπαλίζουμε με τα βότανα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

για τη σος με γιαούρτι

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπολ. Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα.
  • Πηγή: argiro.gr.