26 Ιούνιος 2019, 15:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2019, 11:30

Χρυσό με ρεκόρ από την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ

  • Χρυσό με ρεκόρ από την Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ
    (Φωτ.: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή)

Το δεύτερο μετάλλιο μετά το ασημένιο στα 10μ. αεροβόλου πιστολιού πανηγύρισε σήμερα η Άννα Κορακάκη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πετυχαίνοντας και ρεκόρ αγώνων με 35+3 πόντους, ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου στον τελικό του αεροβόλου των 25μ. και παράλληλα πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Άννα Κορακάκη ήταν μπροστά στη βαθμολογία.

Ρεκόρ ευρωπαϊκών αγώνων έκανε και η ασημένια πρωταθλήτρια Γκέρμπερ Χέιντι Ντίτελ από την Ελβετία με συνολικά 35+2 πόντους (αγωνίστηκε στα μπαράζ με την Άννα Κορακάκη), ενώ χάλκινη αναδείχθηκε η Αντοανέτα Μπόνεβα από τη Βουλγαρία με 31 πόντους.

«Είμαι χαρούμενη, και μάλιστα διπλά. Όπως και στο Ρίο έτσι και εδώ στο Μινσκ πήρα δύο μετάλλια, το ένα χρυσό και, μάλιστα πάλι, όχι στο αγαπημένο μου άθλημα. Ο προκριματικός το πρωί ήταν πολύ δύσκολος και ο συναγωνισμός έντονος, αλλά ευτυχώς δεν είχα πόνους στο χέρι μου. Ενοχλήσεις παρουσιάστηκαν από τη μέση του τελικού και έπειτα, αλλά, όπως φάνηκε, δεν με επηρέασαν σε σχέση με το αποτέλεσμα. Δώσαμε μπαράζ με την Ντίτελ, που ήταν τρίτη στον αγώνα μας στο Ρίο, και πήρα το χρυσό», δήλωσε η Άννα Κορακάκη.