26 Ιούνιος 2019, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 16:05

Ο «Φάρος» γιορτάζει τα 40 χρόνια του με ένα παραδοσιακό ποντιακό πανηγύρι

  • Ο «Φάρος» γιορτάζει τα 40 χρόνια του με ένα παραδοσιακό ποντιακό πανηγύρι
    Στιγμιότυπο από παλαιότερο ποντιακό γλέντι του σωματείου (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Σαράντα χρόνια δράσης κλείνει φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», και διοργανώνει το επετειακό του ποντιακό πανηγύρι το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 21:00, στην πλατεία «19 Μάη» (τέρμα Σίφνου, Αγία Βαρβάρα).

Πολλές εκπλήξεις, χορός και τραγούδι περιμένουν τους χιλιάδες θεατές που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη βραδιά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Σοφία Σαββίδου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να βιώσει από κοντά το παραδοσιακό πανηγύρι όπως ακριβώς γίνονταν στην αλησμόνητη πατρίδα. «Στόχος είναι να οδηγήσουμε τους καλεσμένους μας στα μονοπάτια του Πόντου, της χαράς και της ομορφιάς, και να τους κάνουμε να ξεχαστούν έστω και λίγο από την απαιτητική καθημερινότητά τους» ανέφερε πριν από λίγες μέρες στο pontos-news.gr.

Δεκάδες εθελοντές –μέλη του Συλλόγου– θα βρίσκονται σε διάφορα κιόσκια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους θεατές προσφέροντάς τους ποτά και φαγητό. «Η έναρξη της εκδήλωσης θα είναι συγκλονιστική, αφού τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα του "Φάρου", χορευτές κάθε ηλικίας, θα ξεπροβάλουν από όλες τις πλευρές της πλατείας και θα παρουσιάσουν χορούς από διάφορα μέρη του Πόντου, με αποκορύφωμα τους μικρούς και μεγάλους πυρριχιστές μας» αποκάλυψε στο pontos-news.gr η Σοφία Σαββίδου.

Στο ποντιακό γλέντι θα συμμετάσχουν ο Θεόφιλος Πουταχίδης με το επιτελείο του, ο Σταύρος Σαββίδης και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τον κόσμο μέχρι το πρωί.

  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6973301189, 6972429362.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις