26 Ιούνιος 2019, 13:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 13:31

Φωτογραφία-σοκ: Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (σκληρή εικόνα)

  • Φωτογραφία-σοκ: Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού (σκληρή εικόνα)
    (Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο)

Μια φωτογραφία που θυμίζει τον 3χρονο Αϊλάν από τη Συρία που πνίγηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Αιγαίο και η σορός του ξεβράστηκε στις ακτές της Αλικαρνασσού, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου. Η φωτογραφία δεν είναι τραβηγμένη στις ελληνικές ή στις τουρκικές ακτές, αλλά στην όχθη του Ρίο Γκράντε στο Μεξικό. Απεικονίζεται ένας πατέρας από το Ελ Σαλβαδόρ να έχει αγκαλιά την 23 μηνών κόρη του, μπρούμυτα και οι δύο μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με την έκθεση της μεξικανικής Δικαιοσύνης στην οποία είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δύο σοροί εντοπίστηκαν  στα περίχωρα της Ματαμόρος, στην μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι ο πατέρας ήταν 25χρονος μάγειρας. Μαζί με την 21χρονη γυναίκα του και την κόρη τους την περασμένη εβδομάδα, αφού κατάφεραν να διασχίσουν το Μεξικό, έφτασαν στη Ματαμόρος. Το απόγευμα της Κυριακής η οικογένεια με τη βοήθεια ενός φίλου προσπάθησε να κολυμπήσει μέχρι την αμερικανική όχθη του ποταμού.

Ο πατέρας πήρε στην πλάτη του το παιδί και το έβαλε μέσα στην μπλούζα του για να διασχίσουν τον ποταμό. Όμως τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα και πνίγηκαν και οι δύο μπροστά στα μάτια της νεαρής μητέρας, η οποία κατάφερε να επιστρέψει ζωντανή στην μεξικανική όχθη, όπως ανέφερε στις τοπικές Αρχές.