26 Ιούνιος 2019, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 11:49

Έρχεται τριήμερος καύσωνας στην Ευρώπη

  • Καιρός σήμερα: Πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια 3
    Παιδιά απολαμβάνουν το νερό στη λίμνη Βαλενσί της Ελβετίας (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Αλλόκοτος παραμένει ο καιρός σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που ενισχύει όλα όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως από σήμερα ξεκινά ένα τριήμερο καύσωνα, με τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και να αγγίζει θερμοκρασίες που συνήθως καταγράφονται τον Αύγουστο!

Η «καυτή» πρόβλεψη αφορά την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Στη Γαλλία αναμένεται ο καιρός να αλλάξει απότομα με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Προετοιμάζονται για το κύμα καύσωνα

Στο Παρίσι οι αρμόδιοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Ο καιρός σε Ισπανία και Ιταλία

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην Ισπανία και στην Ιταλία. Οσον αφορά την πρώτη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο ακόμα και για 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναφορικά με την Ιταλία οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 40 τους βαθμούς, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ στα χρονικά της χώρας για το μήνα Ιούνιο.

Καύσωνας και στη Γερμανία

Χαρακτηριστικό του καύσωνα που θα επικρατήσει το τριήμερο και στην Γερμανία είναι οι θερμοκρασίες σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο με τον υδράργυρο στην πρώτη περίπτωση να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δεύτερη τους 37.