26 Ιούνιος 2019, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2019, 11:22

Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι φοιτητές αποχαιρετίστηκαν με ένα δυνατό γλέντι

  • Θεσσαλονίκη: Οι Πόντιοι φοιτητές αποχαιρετίστηκαν με ένα δυνατό γλέντι
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών &Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

Με ένα ποντιακό γλέντι ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης ανανέωσε το ραντεβού του για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Ο αποχαιρετιστήριος χορός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στους χώρους του σωματείου, με μεγάλη συμμετοχή μελών αλλά και εκπροσώπων ποντιακών συλλόγων άλλων περιοχών.

Το γλέντι τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αβραμίδης, ο οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε τη διοργάνωση ημερήσιας εκδρομής για το «Λάλεμαν τη Παρχαρομάνας» που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης την Κυριακή 30 Ιουνίου. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την χοροδιδασκάλισσα Ευγενία Σακωνίδου και τη δασκάλα ποντιακής διαλέκτου Αναστασία Μαχαιρίδου, στις οποίες δόθηκε ένα δώρο συμβολικής αξίας, για την ομαλή λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων.

Αργότερα όλοι διασκέδασαν με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Φλώρινας «Η Παράδοση», του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Σερρών, της Ένωσης Ποντίων Ματσούκας κ.ά.

Εκδηλωσεις