25 Ιούνιος 2019, 20:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 20:02

ΓΓ NATO: Ελπίζει τα Σκόπια να γίνουν πλήρες μέλος εντός του 2019

  • ΓΓ NATO: Ελπίζει τα Σκόπια να γίνουν πλήρες μέλος εντός του 2019
    (Φωτ.: EPA / Christian Bruna)

Πριν από το τέλος του 2019 ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί η ένταξη της πΓΔΜ στο NATO, ως πλήρες μέλος, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, αφού όλα προχωρούν «αρκετά γρήγορα». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του NATO που πραγματοποιείται Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε ότι η διαδικασία επικύρωσης πηγαίνει αρκετά γρήγορα ώστε τα Σκόπια να γίνουν πλήρες μέλος της Συμμαχίας εντός του έτους.

«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε.

«Η Β. Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης» είπε, και πρόσθεσε πως «πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ». Όπως είπε, έχει πλέον συμφωνηθεί η πΓΔΜ να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν οι δύο πολιτικοί ηγέτες, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο πρωθυπουργός Ζάεφ, στην Αθήνα και στα Σκόπια».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χρ. Βασιλάκη.