• ΑΡΧΕΙΟ
12 Μάρτιος 2014, 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:35

"Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον" στην Αργυρούπολη | 25 Μαρ 2014

  • Η Ποντιακή θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Δράμα | 23 Οκτ 2013

Τη θεατρική παράσταση "Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον" στην ποντιακή διάλεκτο, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι λάτρεις του Ποντιακού Θεάτρου την Τρίτη
25η Μαρτίου 2014, στις 7:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" της Αργυρούπολης, με γενική είσοδο 7 ευρώ για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά 8:00-13:00 στο τηλέφωνο 210-9602961.

Η υπόθεση του έργου:

Ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ' ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη γυναίκα του Κορνήλια και την ενενηντάχρονη πεθερά του Παρθένα, που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μια μέρα, αγανακτισμένος από τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο του φέρεται επί σαράντα χρόνια η πεθερά του, αποφασίζει να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του Αλτσχάιμερ να της δώσει ένα....βιάγκρα.

Από 'κεί και πέρα αρχίζει μια σειρά κωμικοτραγικών σκηνών, με τη γριά να γίνεται επιθετική, να ανασύρει το κρυμμένο δοσιλογικό-φιλογερμανικό παρελθόν της, αλλά και να αρχίσει να "παρενοχλεί σεξουαλικά" κάθε αρσενικό κάτοικο του χωριού. Και σαν να μην του έφταναν του Αχιλλέα οι τρέλες της πεθεράς του, έχει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις της Κορνηλίας, που απαιτεί να υπογράψουν ένα "μνημόνιον οικογενειακής συνεργασίας", ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις "συζυγικές" του υποχρεώσεις.
Μέχρι που την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο δαιμόνιος φίλος και γείτονάς του Γιώργος, ο οποίος επιννοεί ένα σατανικό τέχνασμα για να απαλλάξει τον φίλο του απο τα βάσανά του....

Συντελεστές:
Κείμενα: Δημήτρης Πιπερίδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Συμεωνίδης
Ηθοπιοί: Αχιλλέας Βασιλειάδης (Αχιλλέας), Αλέξης Παρχαρίδης (Παρθένα),
Ρούλα Βασιλειάδου (Κορνηλία), Γιώργος Συμεωνίδης (Γιώργος)
Σκηνικά: Γιάννης Ερμείδης
Ηχητικά Εφέ: Αβραάμ Γκόσιος