25 Ιούνιος 2019, 18:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 18:23

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Πολύ υψηλός και την Τετάρτη 26 Ιουνίου (χάρτης)

  • Κίνδυνος πυρκαγιάς: Πολύ υψηλός και την Τετάρτη 26 Ιουνίου (χάρτης)
    Στιγμιότυπο από άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), με την κωδική ονομασία «Δια Πυρός 2019» (φωτ.: fireservice.gr / STR)

Δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4. Όπως αναφέρεται στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια) και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία). 

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.


Πατήστε πάνω στον χάρτη για να τον δείτε σε υψηλότερη ανάλυση

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.