25 Ιούνιος 2019, 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 17:16

Θεσσαλονίκη: Ποινή 9 ετών και 8 μηνών για το θάνατο του ΠΑΟΚτζή Νάσου Κωνσταντίνου

  • Θεσσαλονίκη: Ποινή 9 ετών και 8 μηνών για το θάνατο του ΠΑΟΚτζή Νάσου Κωνσταντίνου
    (Φωτ.: Facebook / Nasos Constantinou)

Συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους δύο νεαρούς κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου. Το δικαστήριο, κατά το μετατροπή του κατηγορητηρίου, τους έκρινε ένοχους για θανατηφόρα έκθεση από κοινού και απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας –δεν είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος κατά την τέλεση της πράξης. Αρχικά η πράξη για την οποία κατηγορούνταν ήταν αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, ωστόσο στη συνέχεια το κατηγορητήριο άλλαξε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί εάν η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής ή όχι, δηλαδή εάν οι καταδικασθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Επ' αυτού η εισαγγελέας πρότεινε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αθώωσε τούς άλλους τρεις κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο του ΜΟΔ για την ίδια υπόθεση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στ. Τ.