25 Ιούνιος 2019, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 13:19

Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού – Επέμβαση της ΕΚΑΜ

  • Τι βρέθηκε μετά την έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού (φωτο)
    Αστυνομικές δυνάμεις έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Άγριες συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια πήραν μέρος κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β και Ε, που φέρεται να έσπασαν προστατευτικά κιγκλιδώματα και συγκρούστηκαν σώμα με σώμα χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Η κατάσταση εκτονώνεται αυτην την ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κύκλοι του οποίου ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί και δεν έχει γίνει κατάληψη του διοικητηρίου των φυλακών Κορυδαλλού, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Ήδη στο χώρο των φυλακών βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ΕΚΑΜ, που επιχείρησαν με εντολή του εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι ψυχολόγοι που βρίσκονταν εντός των φυλακών εκείνη την ώρα, χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Εργαζόμενη των φυλακών είπε στον ΣΚΑΪ για όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της: «Εγλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.