25 Ιούνιος 2019, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 12:30

Μητσοτάκης: Μη αυτοδυναμία σημαίνει νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

  • Μητσοτάκης: Μη αυτοδυναμία σημαίνει νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο
    (Φωτ.: Twitter / Kyriakos Mitsotakis)

Την εκτίμηση ότι αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τότε η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο λόγω της απλής αναλογικής, έκανε μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η αποχή δεν θα είναι τόσο μεγάλη και ζήτησε από τους πολίτες να… μαυρίσουν τόση τη Χρυσή Αυγή όσο και την Ελληνική λύση, για διαφορετικούς λόγους, όπως ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σχετικά με το ντιμπέιτ, υπογράμμισε ότι η εντύπωσή του είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να αναμετρηθεί με τους αρχηγούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η «κάλπη είναι άδεια», θέλοντας να αποσυνδέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών από τις εθνικές κάλπες («η νίκη της ΝΔ δεν είναι δεδομένη» είπε χαρακτηριστικά). Επιπλέον έστειλε το μήνυμα ότι δεν τον ενοχλεί τίποτα περισσότερο από τα στελέχη που ράβουν υπουργικά κοστούμια, ενώ τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση με την Τόνια Μοροπούλου.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι είναι εφαρμόσιμο μιας και βασίζεται στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και υποστήριξε ότι η πολιτική των υψηλών πλεονασμάτων «σημαίνει υπερφορολόγηση, ώστε να μπορούν μετά να μοιράζουν επιδόματα». Άλλωστε, η ισχυρή εντολή, όπως ανέφερε, θα του δώσει τα διαπραγματευτικά όπλα όταν πάει στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να φέρει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις, στην οποία θα υπάρχουν κλιμακωτά κριτήρια, τόνισε ότι θα αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας κουμπαράς για την επικουρική ασφάλιση στους νέους.

Απαντώντας σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ζήτησε στοχευμένες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε απρόβλεπτο τον Ταγίπ Ερντογάν και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να κάνει κάτι στην ελληνική ΑΟΖ. Για τα δε Σκόπια υποστήριξε ότι εάν υπάρχουν κεφάλαια που πρέπει να μπλοκαριστούν τότε η Ελλάδα θα σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.