25 Ιούνιος 2019, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2019, 11:08

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια

  • Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια
    Η σορός του Δ. Χριστόφια σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα του ΠΕΟ (φωτ.: philnews.com)

Το «ύστατο χαίρε» στον τέως πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ετοιμάζεται να πει η Κύπρος. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα (από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι), στο οίκημα της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), όπου μεταφέρθηκε με τιμές και εν μέσω συγκίνησης και χειροκροτημάτων, συνοδεία της φρουράς του, στενών φίλων και υποστηρικτών του κόμματος. Στον χώρο του οικήματος έχουν τοποθετηθεί ελιές, οι οποίες συμβολίζουν την Κύπρο και την ειρήνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, θα μεταβούν στην Κύπρο για να παραστούν στην νεκρώσιμο ακολουθία, που θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Θα προηγηθεί πομπή από την ΕΔΟΝ, που θα συνοδεύσει τον Δ. Χριστόφια στην τελευταία του κατοικία. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος και επικήδειο εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος θα εκφωνήσει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΚΕΛ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα υπογράψει, στις 15:30, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Άντρο Κυπριανού. Ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Από τις 16:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα η οικογένεια του Δ. Χριστόφια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, αξιωματούχους, πολιτικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, αλλά και διπλωμάτες ξένων χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο. Ο Δ. Χριστόφιας «έφυγε» την Παρασκευή σε ηλικία 72 ετών μετά από μεγάλη μάχη στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σκορπώντας συγκίνηση στο ΑΚΕΛ και στην κυπριακή κοινωνία.

  • Με πληροφορίες από το philenews.com.