24 Ιούνιος 2019, 23:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2019, 22:47

Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας: Πραγματοποιήθηκε το 30ό τουρνουά σκακιού

  • Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας: Πραγματοποιήθηκε το 30ό τουρνουά σκακιού
    (Φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας)

Γέμισε από ζωή και ταλέντα ο χώρος του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, καθώς 105 παιδιά νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, μαζί με 18 γονείς από τη Νέα Ιωνία και άλλους γειτονικούς δήμους (Αθήνα, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Πεύκη, Λυκόβρυση), συναγωνίστηκαν για πέντε γύρους στο 30ό τουρνουά σκακιού, που οργάνωσε με μοναδική συνέπεια η Ένωση.

Η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές ξεκίνησε στις 14:00, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όσους συμμετείχαν στους αγώνες.

Μαθητές, γονείς και πολλοί εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης έδωσαν το παρών, με πρώτο τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πανοσολογιότατο πρωτοσύγκελλο κ. Επιφάνιο πέρασε σε όλους τους χώρους και συνεχάρη προσκεκλημένους και διοργανωτές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Σαπουντζάκης αναφέρθηκε για λίγο στην ιστορική διαδρομή της ομάδας της Ένωσης, καθώς ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια διακρίθηκε σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η Ένωση βρίσκεται στη Β’ Εθνική Κατηγορία και έχει δεκάδες σκακιστές στις μικρές ηλικίες να διακρίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ κάποια στιγμή η σκακίστρια Βάγια Τσεκούρα μετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τελειώνοντας, ο Χάρης Σαπουντζάκης επαίνεσε ξεχωριστά τον εμψυχωτή της όλης 30χρονης πορείας Νίκο Χατόγλου.


Οι φετινοί νικητές (φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας)

Χαιρετισμό και απονομές κυπέλλων και μεταλλίων πραγματοποίησαν η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κουλούρης, Βασίλης Χριστοδούλου, Χαρ. Λάμπρου, ο γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Ο. και πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α Χρήστος Γκορίτσας, η προπονήτρια της ομάδας χάντ-μπολ του O.Φ.N.I. Σοφία Ναϊσίδου, τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Σπάρτης Ξένια Παλλιόγλου (β΄ αντιπρόεδρος), Βασιλεία Ζαχαράκη (ταμίας), Σίμος Ιντζόγλου (μέλος), Ελισάβετ Παναγιωτάκη (μέλος) και ο γιατρός των αγώνων Νίκος Αδρασκέλας.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχαν ο προπονητής Κυριάκος Γρυπαίος, οι επικεφαλής διαιτητές Νικόλαος Μπάλσης και Ανδρέας Κονδύλης και οι διαιτητές Αντώνης Αμπατζής, Γεώργιος Καραογλάνογλου, Χριστίνα Λαγουμιτζή, Χρήστος και Θωμάς Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Τριανταφύλλης και Αθανάσιος Χασαλεύρης.