12 Μάρτιος 2014, 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Δημιουργείται «Πολιτιστική Γειτονιά» με την στήριξή της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά

  • Αποκριάτικες εκδηλώσεις χωρίς Ποντιακούς χορούς γίνεται; Δεν γίνεται!

Δημιουργείται «Πολιτιστική Γειτονιά» με την στήριξή της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά

Τη δημιουργία της πολιτιστικής γειτονιάς στα άδεια κτίρια του πρώην στρατοπέδου «Μπαρέτη» ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Λαγκαδά, ο δήμαρχος Ιωάννης Αναστασιάδης.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια εστία πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας και να δώσουμε ζωή στους χώρους του πρώην στρατοπέδου» επεσήμανε ο κ. Αναστασιάδης.
Στόχος της δημοτικής αρχής Λαγκαδά αποτελεί ταυτόχρονα η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και παράλληλα η αανπτύξη δράσεων πολιτισμού καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Την χαρά τους για την πρόταση της διοίκησης του δήμου εξέφρασαν οι παριστάμενοι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Σαρακατσαναίων Παύλος Λιάκος, της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά, Κώστας Τσαγκαλίδης, και του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδά Νίκος Νικολής.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά, ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα και για τη στέγαση του Κέντρου ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» κάτι που όπως επεσήμανε η επιμελήτρια ΑμεΑ Στέλλα Μαγνήσαλλη αποτελεί χρόνιο αίτημα του Συλλόγου.