24 Ιούνιος 2019, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2019, 14:20

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

  • Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στη διακομματική επιτροπή και έτσι δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι είχε υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία για την 1η Ιουλίου, ωστόσο την ημέρα εκείνη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν.

«Τα κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να διακόψουν τις προεκλογικές υποχρεώσεις των πολιτικών αρχηγών», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι ήταν για τις 27 ή 28 Ιουνίου, είτε για τις 2 Ιουλίου. Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο αδιέξοδο, επανέφερε την 1η Ιουλίου, ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας χρειαστεί να πάει στο στούντιο κατευθείαν από το αεροδρόμιο, ωστόσο την ημέρα εκείνη είναι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει ήδη μεταφερθεί δύο φορές.

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι, όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες η ΝΔ ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε. Η ΝΔ συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας.