24 Ιούνιος 2019, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2019, 14:53

Ο serial killer της Κύπρου ζήτησε συγγνώμη για τις 7 δολοφονίες

  • Ο serial killer της Κύπρου ζήτησε συγγνώμη για τις 7 δολοφονίες
    (Φωτ. αρχείου)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο serial killer της Κύπρου, ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς. Ο κατηγορούμενος, που δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο, παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τις οικογένειες των θυμάτων όσο και από τη δική του οικογένεια.

«Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε με δάκρυα στα μάτια. Αναφερόμενος στο γιατί το έκανε τόνισε ότι δεν έχει βρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα, και αυτό είναι κάτι που τον βασανίζει. «Γνωρίζω ότι αυτή [σ.σ. η απάντηση] βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Νίκος Μεταξάς υποστήριξε ότι είναι στη διάθεση της Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Ο 35χρονος παραδέχθηκε:

  • Τη δολοφονία της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της Έλενας.
  • Την απαγωγή και τη δολοφονία της Μαρικάρ με πνιγμό.
  • Την απαγωγή και τη δολοφονία της Μαίρη Ρόουζ με πνιγμό.
  • Την απαγωγή και τη δολοφονία της 6χρονης Σιέρα.
  • Την απαγωγή και τη δολοφονία της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Την απαγωγή και τη δολοφονία της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε φωτογραφικό υλικό, ενώ ο ανακριτής περιέγραψε αναλυτικά τις έρευνες για τον εντοπισμό των σορών που κράτησαν 68 ημέρες. Ακόμα τονίστηκε ότι ο «Ορέστης» συνδέθηκε τελευταία φορά στην πλατφόρμα γνωριμιών, μέσω της οποίας γνώρισε τα θύματα, στις 14 Απριλίου, τη μέρα που εντοπίστηκε η σορός της Μαίρη Ρόουζ.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ειδικά για τη Λίβια, η σορός της οποίας βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα τυλιγμένη σε σακούλα, ο 35χρονος ίλαρχος είπε ότι στη σκότωσε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, «για να την εκδικηθεί» επειδή πίστευε ότι εξέδιδε την κόρη της.

Τη Μαρικάρ, όπως ανέφερε, τη σκότωσε σπίτι του, ενώ για τη Μαίρη Ρόουζ είπε ότι «την έβλεπε σοβαρά» γι’ αυτό και ήθελε να γνωρίσει την κόρη της. Στον ανακριτή έδωσε δύο εκδοχές για το θάνατό της· στην τελευταία εκδοχή τόνισε ότι ήταν σίγουρος ότι η γυναίκα θα εξέδιδε το παιδί της, αν της προσέφερε αμοιβή. Έτσι, λοιπόν, όταν η Μαίρη Ρόουζ είπε το «ναι» για να κοιμηθεί με την ανήλικη την έπνιξε όπως και τη Λίβια, υποστήριξε στην κατάθεσή του.