23 Ιούνιος 2019, 17:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2019, 17:18

Τσίπρας: Να μην σκεφτεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο

  • Ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 3

«Η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει καν να σκεφτεί να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε και θα προβληθεί από την ΕΡΤ 3 απόψε, στις 22:00. Στη συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και ήταν αυτό που συνέβαλε στο να υπάρξει η μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των εθνικών μας θέσεων.

Με αποτέλεσμα την «αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας» στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, «που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου».

Μάλιστα, κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη και υποκριτική στάση» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδώνας», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και σημειώνει πως αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγοντας το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.

Επίσης, χαρακτηρίζει παράλογο να λέει ο Κ. Μητσοτάκης ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ.

Ακόμη, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη «συστημική επιλογή» με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τέλος αναφέρεται στη ρύθμιση των 120 δόσεων και στα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.