23 Ιούνιος 2019, 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2019, 20:23

Σφακιά: Ο Πολάκης έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα με επιληπτική κρίση

  • Σφακιά: Ο Πολάκης έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε άνδρα με επιληπτική κρίση
    (Φωτ.: eparxies.gr)

Ένα απρόοπτο περιστατικό «σημάδεψε» τις εκδηλώσεις μνήμης για την επανάσταση του 1770 στην Ανώπολη Σφακίων, που ανέδειξε την ηγετική μορφή του Ιωάννη Δασκαλογιάννη (Ιωάννη Βλάχο). Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέηση στο Ηρώο της πλατείας Ανωπόλεως, ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και δέχθηκε άμεσα τις πρώτες βοήθειες από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και γιατρό Παύλο Πολάκη, που ήταν παρών στην εκδήλωση.

Στο σημείο, λίγο μετά, έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε ήδη κληθεί και το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων. Το περιστατικό διέκοψε για λίγα λεπτά τη ροή της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και ομιλίες.

«Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτό σε φάση περιοδείας ή εκδήλωσης και πάντα έχει να κάνει με μια συνολική αντίληψη για την πραγματική ζωή που διαδραματίζεται δίπλα μας και τη δική μας στάση μέσα σ´ αυτήν...! Τι νόημα έχει άλλωστε να πασχίζεις για το καλό των πολλών και να σε αφήνει ασυγκίνητο το πρόβλημα του διπλανού σου! Συνεχίζουμε...», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook.