22 Ιούνιος 2019, 16:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2019, 16:02

Ρωσία: Η Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις της προς τη Γεωργία

  • Ρωσία: Η Aeroflot διακόπτει τις πτήσεις της προς τη Γεωργία
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Valda Kalnina)

Η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot θα σταματήσει τις πτήσεις της προς τη Γεωργία από τις 8 Ιουλίου, μετά από απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναστολή των πτήσεων των ρωσικών εταιρειών. Η προεδρική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με αυτήν αναστέλλεται η αεροπορική σύνδεση με τη Γεωργία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι έχουν ταξιδέψει εκεί θα έχουν επιστρέψει στη Ρωσία.

Παράλληλα, έχει δοθεί οδηγία προς τα ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία να μην προωθούν ταξιδιωτικά πακέτα προς τη Γεωργία για την περίοδο ισχύος της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Η Ρωσική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων γνωστοποίησε ότι την περίοδο αυτή 5.000-7.000 Ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν στη Γεωργία στο πλαίσιο ταξιδιωτικών πακέτων που έχουν οργανωθεί από τουριστικά γραφεία, ενώ τριπλάσιος αριθμός Ρώσων πολιτών ταξιδεύουν από μόνοι τους.

Η απόφαση του προέδρου Πούτιν ελήφθη μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη Γεωργία την Πέμπτη και αναφορικά με τη συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας σε διεθνή κοινοβουλευτική διάσκεψη στο Τμπιλίσι.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.