21 Ιούνιος 2019, 23:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2019, 21:49

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

  • Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ως είθισται διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο του κόμματος. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου και τον διακεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν:

  • Στη 2η θέση η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου «συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνέχεια της ΝΔ».
  • Στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης της ΝΔ.
  • Στην 4η θέση ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, διδάκτορας Δημοσίων Πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος.
  • Στην 5η θέση ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος έχει βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.
  • Στην 6η θέση ο πρόεδρος της Δράσης και Οικονομολόγος Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στις υπόλοιπες έξι θέσεις –στις λεγόμενες μη εκλόγιμες– ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε μεταξύ άλλων «να εκπέμψει και τη μείζονα σημασία που προσδίδει στην αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας». Στην 7η θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα και στην 9η θέση ο δρ Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019. Στην 8η θέση βρίσκεται η Κωνσταντίνα Μπότσιου, καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τέλος, στην 10η και 11η θέση είναι η Βασιλική Λοΐζου (στέλεχος στη Δημόσια Διοίκηση) και η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα).