21 Ιούνιος 2019, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2019, 23:16

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα σε ανασφάλιστους υπερήλικες και ΑμεΑ

  • Επίδομα παιδιού 2019: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα Α21
    Τα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου, συνολικά 63,2 εκατ. ευρώ σε 152.962 δικαιούχους. Θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης, την ίδια ημέρα (25/6) θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ.

Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντα μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα. Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων 11,28 εκατ. ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

Σημειώνεται ακόμη ότι –όπως ανακοινώθηκε ήδη από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης– η τρίτη πληρωμή του Επιδόματος Στέγασης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Μαίου. Θα καταβληθούν 31,73 εκατ. ευρώ σε 255.188 νοικοκυριά με περισσότερα από 650.000 άτομα.