20 Ιούνιος 2019, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2019, 16:29

Εισβολή εθνικιστών στη Βουλή της Γεωργίας – Παρόντες και Έλληνες βουλευτές

Τις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία που φιλοξενούνταν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας διέκοψαν Γεωργιανοί βουλευτές εθνικιστικών κομμάτων, την ώρα που έξω από το κτήριο βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδικότερα, το μεσημέρι ομάδα βουλευτών εισέβαλε στην αίθουσα δηλώνοντας ότι κάνει κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Οι Γεωργιανοί βουλευτές φέρονται να είναι ιδιαιτέρως ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον Ρώσο συνάδελφό τους Σεργκέι Γαβρίλοφ, ο οποίος κάθισε στη θέση του προέδρου του Κοινοβουλίου προκειμένου να κάνει την έναρξη των εργασιών.

Αμέσως μετά την εισβολή η συνεδρίαση διακόπηκε. Μάλιστα, ο γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Ανδρέας Μιχαηλίδης και οι άλλοι Έλληνες βουλευτές μπήκαν μπροστά από τη ρωσική αντιπροσωπεία. Στη συνέχεια το σύνολο της αποστολής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει.

Οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μόλις οι γεωργιανές Αρχές εγγυηθούν για την ασφάλεια όλων των μελών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης.