22 Ιούνιος 2019, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2019, 08:40

Σήμερα το 8ο «Τη Περιστερί το λάλεμαν» της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου

  • Σήμερα το 8ο «Τη Περιστερί το λάλεμαν» της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Μοσχομυρωδάτα πιροσκί, γνήσια ποντιακή μουσική και καλή παρέα θα συνθέσουν το σκηνικό της επετειακής εκδήλωσης «Τη Περιστερί το λάλεμαν» που διοργανώνει για 8η χρονιά η Ένωση Ποντίων Περιστερίου. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 21:00 στο Άλσος Νέας Ζωής (πρώην πύλη στρατοπέδου Καραϊσκάκη, επί της οδού Μιστριώτου).

Πολλές εκπλήξεις, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα βάλουν φωτιά στη νύχτα!

«Το "Τη Περιστερί το Λάλεμαν" αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου, καθώς και σχηματισμό δεσμών φιλίας με μέλη αδελφών σωματείων. Σε μια κοινωνία όπου βλέπουμε συνεχώς να δημιουργούνται ομάδες και διαχωρισμοί, πόλωση και μίσος, είναι μια ευκαιρία για πραγματική αδελφοποίηση με μόνο γνώμονα την καταγωγή μας – και είναι κάτι που πραγματικά θα πρέπει να το διαφυλάσσουμε, να το στηρίζουμε, και να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να γίνουμε μέλη αυτού του μεγάλου συνόλου» είχε δηλώσει στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Θανάσης Αθανασιάδης.

Στη διάρκεια της γιορτής παλαίμαχοι χορευτές του σωματείου θα παρουσιάσουν ποντιακούς χορούς τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 30 χρόνια του, ενώ οι χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στα γενέθλια του συλλόγου αλλά και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Συμμετέχουν: Γιάννης Κουρτίδης, Γιώργος Σοφιανίδης και Σταύρος Σαββίδης στο τραγούδι, Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Αλέξανδρος Μιμίδης (αγγείο), Κώστας Αθανασίου (νταούλι), Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα). Επίσης θα συμμετάσχουν τα χορευτικά της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», του Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», καθώς και της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου.

  • Είσοδος ελεύθερη.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις