20 Ιούνιος 2019, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2019, 15:24

Υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής ζητά ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμοπουλου

  • Δικαίωση εργαζόμενου στον Άρειο Πάγο που έκρινε ότι απολύθηκε για λόγους εμπάθειας 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Με δεκασέλιδη αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ζητάει να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, η αναφορά-ανάκληση υποβλήθηκε χθες και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας.

Ωστόσο, πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται και δεν τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία μπορεί να αποφασίσει για τη τύχη αυτών των μηνύσεων.

Ο Ιωάννης Αγγελής στην αναφορά του σημειώνει ότι οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) πρέπει να ανασυρθούν από το αρχείο όπου είχαν τεθεί από τον ίδιο με την αιτιολογία ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών, και μάλιστα απηύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα Εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Η ανάκληση θεωρείται από εισαγγελικούς κύκλους ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας, καθώς ο Ιωάννης Αγγελής δεν έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στην Ξένη Δημητρίου η οποία μελετά το όλο θέμα.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Τσ.