24 Ιούνιος 2019, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2019, 09:35

Δυνατό ποντιακό παραδοσιακό γλέντι στην Αγία Βαρβάρα θα χαρίσει μοναδικές στιγμές

  • Δυνατό ποντιακό παραδοσιακό γλέντι στην Αγία Βαρβάρα θα χαρίσει μοναδικές στιγμές
    Από προηγούμενο ποντιακό πανηγύρι του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Το παραδοσιακό πανηγύρι στον Πόντο ετοιμάζονται να ζήσουν οι χιλιάδες θεατές που θα παρευρεθούν στην 9η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21:00, στην πλατεία «19 Μάη» (τέρμα Σίφνου, Αγία Βαρβάρα), με χορό, τραγούδι και φαγοπότι μέχρι το πρωί. «Όλα τα μέλη του σωματείου αυτόν τον καιρό δουλεύουν πυρετωδώς για την καλύτερη οργάνωση της βραδιάς» ανέφερε στο pontos-news.gr η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Σαββίδου.

Φέτος ο «Φάρος» κλείνει 40 χρόνια δράσης και προσφοράς, και το γιορτάζει με ένα ποντιακό γλέντι που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Τα πανηγύρια ήταν μια όαση, μια στιγμή ξεγνοιασιάς και μια ευκαιρία για διασκέδαση στη σκληρή και κοπιαστική ζωή που ζούσαν οι άνθρωποι στον Πόντο. Ήταν επίσης τόπος συνάντησης και ανταμώματος των κατοίκων του χωριού, αλλά και με τους κατοίκους των γειτονικών χωριών. Δικός μας στόχος είναι να οδηγήσουμε τους καλεσμένους μας στα μονοπάτια του Πόντου, της χαράς και της ομορφιάς, και να τους κάνουμε να ξεχαστούν έστω και λίγο από την απαιτητική καθημερινότητά τους» εκμυστηρεύεται η πρόεδρος στο pontos-news.gr.


Από το 7ο Ποντιακό Πανηγύρι του «Φάρου»

Η μεγάλη βραδιά θα ανοίξει εντυπωσιακά με τα πολυάριθμα χορευτικά του σωματείου, όλων των ηλικιών, να εισέρχονται στην πλατεία από διάφορα σημεία της, παρουσιάζοντας χορούς από την αλησμόνητη πατρίδα, ενώ στο φινάλε μικροί και μεγάλοι πυρριχιστές θα χορέψουν τη σέρρα.

Στο ποντιακό γλέντι θα συμμετάσχουν ο Θεόφιλος Πουταχίδης με το επιτελείο του, ο Σταύρος Σαββίδης και άλλοι πολλοί καλλιτέχνες, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τον κόσμο μέχρι το πρωί. Σε διάφορα κιόσκια τα μέλη του σωματείου θα πωλούν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά γιατί –όπως πολύ σωστά λέει η παροιμία– νηστικό αρκούδι δεν χορεύει!

Ελένη Κάλλη

  • Τηλέφωνα κρατήσεων: 6973301189, 6972429362.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
Εκδηλωσεις