20 Ιούνιος 2019, 12:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2019, 15:22

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν είδε τον Ρουπακιά

  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν είδε τον Ρουπακιά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης δίκης για τη Χρυσή Αυγή, που κατά τη δικογραφία αφορά τη δράση της δράση εγκληματικής οργάνωσης, σήμερα ίσως ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Έτσι, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όταν η Μάγδα Φύσσα, μετά από δεκάδες συνεδριάσεις, είδε για πρώτη φορά δίπλα της τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του παιδιού της κατέρρευσε κλαίγοντας.

Η γυναίκα, φανερά ταραγμένη, βγήκε από τη δικαστική αίθουσα με τη βοήθεια κοντινών της προσώπων, αφού διαβεβαίωσε την πρόεδρο ότι δεν χρειάζεται να διακόψει τη συνεδρίαση.

Συνολικά 14 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση Φύσσα προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο, ενώ απόντες, κατά την πάγια τακτική τους, είναι οι φερόμενοι ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία συνεχίζεται με σχολιασμό των συνηγόρων των κατηγορουμένων επί των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης και είναι άγνωστο αν τελικώς θα ξεκινήσουν οι απολογίες, όπως έχει προγραμματιστεί.