19 Ιούνιος 2019, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2019, 22:47

5ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης: Ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία

  • 5ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης: Ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία

Νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του 5ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης ανακοινώθηκε από την αρμόδια οργανωτική επιτροπή. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών 2019 την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη του Πανιώνιου ΓΣΣ.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και γίνεται παράλληλα με το τέλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ διαδρομή, αγώνες 10 χλμ, 5χλμ (και για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων), 2,5 χλμ (και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και ΑμεΑ. Η εκκίνηση προγραμματίζεται για τις 09:00.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν επί της Ελ. Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης με εκκίνηση το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συμπληρώνοντας τη σύνδεση και τους συμβολισμούς του σήμερα με την ιστορική μνήμη. Η διαδρομή των αγώνων θα διατρέχει την Ελ. Βενιζέλου από την Αχιλλέως μέχρι και την Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη και θα αναδεικνύει κατά μήκος και καθ’ όλη την διαδρομή των αγώνων τις εγκαταστάσεις και τις γραμμές του τραμ, όπου την ημέρα του αγώνα σε κάθε σταθμό να υπάρχουν σημεία μουσικών δράσεων.