19 Ιούνιος 2019, 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2019, 19:10

Εισαγγελική πρόταση για μη χορήγηση της 7ης άδειας στον Κουφοντίνα

  • Δήλωση Κουφοντίνα για τη μη χορήγηση άδειας από το δικαστικό συμβούλιο Βόλου 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Υπέρ της μη χορήγησης της 7ης κατά σειρά άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα θα ταχθεί ο εισαγγελέας της έδρας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, όπου θα συζητηθεί η αίτηση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, ο εισαγγελέας Βόλου φέρεται να μην συντάσσεται με το αίτημα χορήγησης της άδειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει καθώς σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη (κοινοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου) για στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, του αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας δια ψυχικής συνδρομής στη στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν θα είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν θα αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης.