20 Ιούνιος 2019, 09:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2019, 08:01

Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης γιόρτασε 43 χρόνια ζωής και δράσης

  • Η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης γιόρτασε 43 χρόνια ζωής και δράσης
    (Φωτ.: Facebook / Pontiaki Estia Melbourne)

Με ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Παλλακωνικής Αδελφότητας, η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης το περασμένο Σάββατο… έσβησε τα 43 κεράκια της και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την πολιτιστική της δράση.

Όπως είναι φυσικό, την εκδήλωση άνοιξαν τα χορευτικά συγκροτήματα με μικρούς και μεγάλους, που έδειξαν 28 χορούς από 11 περιοχές, προσπαθώντας να διατηρήσουν το ιδιαίτερο ύφος της κάθε περιοχής.

Στη Μελβούρνη ταξίδεψαν από την Ελλάδα και τα αδέρφια Ζαπουνίδη, ο Γιώργος και ο Κώστας, που συνεχίζουν τη μουσική παράδοση της οικογένειάς τους. Οι δύο παππούδες τους έπαιζαν ποντιακή λύρα, το ίδιο ο πατέρας τους και εκείνοι επιμένουν στα βήματα της ποντιακής μουσικής· και απ’ ό,τι φάνηκε και από τη συμμετοχή του κόσμου στο γλέντι που ακολούθησε, η παρουσία τους ενθουσίασε τους ομογενείς.

Μουσικά η βραδιά συμπληρώθηκε με τους Γιάννη Πιλαλίδη, Δημήτρη Τσομπανόπουλο, Κώστα Κωστίδη, Στέφανο Λεβογιάννη και Δέσποινα Λεβογιάννη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τα 44α γενέθλια της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης, και η υπόσχεση είναι να υπάρξει συνέχεια στη διαδρομή του σωματείου, με ένα νέο όραμα και νέους ορίζοντες.

Gallery