20 Ιούνιος 2019, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2019, 10:34

Έρχεται ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής

  • Έρχεται ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής
    Ο Θανάσης Στυλίδης (λύρα) και ο Όμηρος Παχατουρίδης με χορευτές της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων (φωτ.: pontos-news.gr / Βασίλης Τσενκελίδης)

Στον ετήσιο καλοκαιρινό χορό της μας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 20:30, η Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής, στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της (Π. Τσαλδάρη 13, Μελίσσια). «Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη εκδήλωση της Ένωσης, και περιμένουμε τον κόσμο να μας τιμήσει με την παρουσία του και να περάσουμε μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό» λέει στο pontos-news.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Όμηρος Παχατουρίδης.

Ένα μεγάλο πανό με ειδική αναφορά στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα βρίσκεται πίσω από τη σκηνή της χοροεσπερίδας.

Θα εμφανιστούν τα παιδικά-εφηβικά χορευτικά καθώς και τα τμήματα αρχάριων ενηλίκων και παραστάσεων. Σύμφωνα με τον Όμηρο Παχατουρίδη, παραδοσιακά η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (προστάτες της Ένωσης) και ολοκληρώνει τις δραστηριότητες όλων των τμημάτων του σωματείου.

Στη βραδιά θα συμμετάσχουν οι: Ιωάννης Ταϊλαχίδης (τραγούδι, λύρα), Ιωάννης Μιχαηλίδης (τραγούδι, λύρα), Παναγιώτης Ιωαννίδης (λύρα) και Κώστας Τσερακίδης (νταούλι). Το γλέντι, που αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά κύριο λόγο ποντιακό, ωστόσο θα γίνει και ένα μικρό διάλειμμα με λαϊκά, νησιώτικα και δημοτικά τραγούδια.

Ελένη Κάλλη

Εκδηλωσεις