18 Ιούνιος 2019, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2019, 14:46

Το 8ο Αντάμωμα της Έδεσσας «Ο χορός είναι ζωή» αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Το 8ο Αντάμωμα της Έδεσσας «Ο χορός είναι ζωή» αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Η εκδήλωση κάθε χρόνο ξεκινά από τους δρόμους της Έδεσσας (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»)

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό αντάμωμα της Έδεσσας ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του το Σάββατο 22 Ιουνίου. Ο λόγος για την εκδήλωση «Ο χορός είναι ζωή – 8ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων» που συνδιοργανώνεται από τους συλλόγους: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «Η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν».

Φέτος το Αντάμωμα, μετά από πρόταση του μέλους της οργανωτικής επιτροπής Ροζαλίας Γαβριηλίδου, αφιερώνεται στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής, πρόκειται για έναν θεσμό που θα δώσει παραδοσιακό... χρώμα και τόνο στους δρόμους της Έδεσσας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης που θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό στάδιο «Φόρης Γεντζής». Εκεί δεκάδες χορευτές θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον Πόντο. Να θυμίσουμε ότι πέρσι σχημάτισαν με τα σώματά το χάρτη της Μακεδονίας. Έτσι φέτος αναμένεται να κάνουν κάτι συμβολικό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Τα κείμενα της εκδήλωσης έχει επιμεληθεί η Ροζαλία Γαβριηλίδου, ενώ θα συμμετάσχει και ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.