18 Ιούνιος 2019, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2019, 08:20

Συνεχίζονται οι βροχές, πιθανότητα για χαλάζι

  • Συνεχίζονται οι βροχές, πιθανότητα για χαλάζι
    (Φωτ.: Pixabay / dimitrisvetsikas1969)

Την Τρίτη 18 Ιουνίου αρχικά αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα. Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα στα ορεινά. Επισημαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα έντονα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10-28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15-34 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 16-35, στην Ήπειρο από 16-33 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 17-32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18-29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18-31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27-28 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25-31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι παροδικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς.

  • Πηγή: meteo.gr.