17 Ιούνιος 2019, 12:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2019, 11:48

Στην Τουρκία από σήμερα ελληνική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ

  • Στην Τουρκία από σήμερα ελληνική αντιπροσωπεία για τα ΜΟΕ
    Εικόνα από τη συνάντηση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στο πλαίσιο των ΜΟΕ (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει σήμερα (17/6) στην Τουρκία, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου με αντίστοιχη τουρκική, για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΘΑ, σκοπός των συζητήσεων είναι η «πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων». Η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στη γειτονική χώρα έως τις 22 Ιουνίου.

Πρόκειται για δεύτερο γύρο συνομιλιών ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Είχε προηγηθεί η επαφή (από 20 έως 24 Μαΐου 2019) στην Αθήνα, η οποία είχε διεξαχθεί σε «εποικοδομητικό κλίμα», όπως είχε αναφερθεί από το υπουργείο.

Βέβαια, οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα εν μέσω κλίματος έντασης, τόσο στο Αιγαίο με τις πολλαπλές τουρκικές παραβιάσεις, όσο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τις παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας.