17 Ιούνιος 2019, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2019, 14:00

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για δεύτερη χρονιά

  • «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» για δεύτερη χρονιά
    (Φωτ.: EPA / J.J. Guillén)

Τις πόρτες των ζυθοποιείων τους ανοίγουν για το κοινό τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Ιουνίου, προσφέροντας ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες στον χώρο τους, όπως σεμινάρια και γευσιγνωσία. Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2018.

Με τον τρόπο αυτόν, το κοινό έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας.

Χάρη στην επίσκεψη στα ζυθοποιεία και την ξενάγηση, το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπύρας. Στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2018» συμμετείχαν εκατοντάδες επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον ζύθο και να μοιραστούν μαζί τους ζυθοποιούς μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Τα μέλη που συμμετέχουν στη δράση για το 2019 είναι τα εξής: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες-Ζηδιανάκης ΑΕ, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ και Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις απαιτείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθούν για να ενημερωθούν για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Τσ.