16 Ιούνιος 2019, 23:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2019, 00:18

Δημοσκόπηση Fox News: Ο Τραμπ πίσω από τον Μπάιντεν και άλλους τέσσερις Δημοκρατικούς

  • Δημοσκόπηση Fox News: Ο Τραμπ πίσω από τον Μπάιντεν και άλλους τέσσερις Δημοκρατικούς
    Ο Ντόναλντ Τραμπ

Πίσω από πέντε Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων ο Τζον Μπάιντεν, βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η δημοσίευση της δημοσκόπησης από το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο προτιμά να παρακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, έγινε 500 ημέρες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020, ενώ διενεργήθηκε κατά το διάστημα 9-12 Ιουνίου στο σύνολο της χώρας.

Ο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα, λαμβάνει ποσοστό 49% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39% για τον πρόεδρο Τραμπ, μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, που έχει ριχθεί στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, συγκεντρώνει επίσης ποσοστό 49% στο εικονικό δίδυμο για τις προεδρικές εκλογές με τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο, που εξασφαλίζει σε αυτήν την περίπτωση το 40%, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης με όριο σφάλματος +-3%.

Επίσης, με διαφορά μία ή δύο μονάδων προηγούνται του Τραμπ οι γερουσιάστριες Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Καμάλα Χάρις, όπως και ο δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα) Πιτ Μπούτιτζεγκ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στον αμερικανικό προεδρικό θώκο σε μια συγκέντρωση την Τρίτη στο Ορλάντο της Φλόριντας.