16 Ιούνιος 2019, 22:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούνιος 2019, 22:55

Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές λόγω της έντασης με την Τουρκία

  • Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές λόγω της έντασης με την Τουρκία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές έλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης από κοινού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, την απόφαση έλαβαν κατά τη συνάντησή τους, που πραγματοποιήθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ώστε ο Ευάγγελος Αποστολάκης να μπορεί απερίσπαστος ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων να επιτελεί το εθνικό του καθήκον.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναχώρησε αμέσως για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών. Όταν επιστρέψει θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.