15 Ιούνιος 2019, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2019, 18:25

Μιανμάρ: Έχασε την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος λόγω αποκαλυπτικών φωτογραφιών στο Facebook

  • Μιανμάρ: Έχασε την άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος λόγω αποκαλυπτικών φωτογραφιών στο Facebook
    (Φωτ.: Facebook / Nang Mwe San)

Μία γιατρός και μοντέλο στη Μιανμάρ έχασε την ιατρική της άδεια, επειδή είχε αναρτήσει αποκαλυπτικές φωτογραφίες της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Nang Mwe San ενημερώνει συχνά τη σελίδα της στο Facebook –τον κύριο τρόπο διαδικτυακής επικοινωνίας στη Μιανμάρ– με φωτογραφίες που δείχνουν την ίδια να φορά μόνο το μαγιό της ή τα εσώρουχά της, μιμούμενη κατά κάποιον τρόπο γνωστά μοντέλα του δυτικού κόσμου.

Η Nang MWe San δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του ιατρικού συλλόγου της χώρας, ο οποίος αποφάσισε να της αφαιρέσει την άδεια επειδή «το ενδυματολογικό της στιλ είναι αντίθετο με την κουλτούρα και τις παραδόσεις» της Μιανμάρ.

Η Nang εργαζόταν επί πέντε χρόνια ως γενική παθολόγος μέχρι που αποφάσισε να κάνει καριέρα και ως μανεκέν, το 2017. Συχνά αναρτά φωτογραφίες της με μαγιό ή με εσώρουχα, μιμούμενη το στιλ της Κένταλ Τζένερ. Φωτογραφίες της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε καταλόγους με ρούχα και σε ημερολόγια.


(Φωτ.: Facebook / Nang Mwe San)

Παρότι η νεολαία της χώρας έχει υιοθετήσει τη δυτική ενδυμασία, τα σύγχρονα ρούχα και την ποπ κουλτούρα, η κοινωνία παραμένει συντηρητική στη χώρα και απορρίπτει τις απεικονίσεις μιας απροκάλυπτης σεξουαλικότητας.